Voedsel van Morgen tentoonstelling @NEMO Science Museum

Plofinsecten, kweekvlees en toekomstgewassen

Toekomst van voedsel in tentoonstelling Voedsel van morgen op nieuwe locatie NEMO Science Museum

Wat ligt er in 2050 op je bord? Waar komt dit voedsel vandaan? En hoe wordt het gemaakt? Plofinsecten in het schap van de supermarkt, een hamburger van kweekvlees of eten in poedervorm op basis van je DNA-profiel. Het klinkt misschien nog ver weg, maar met de uitdagingen die een groeiende wereldbevolking en klimaatverandering met zich mee brengen is een andere houding ten opzichte van voeding nodig. Wetenschappers, voedseltechnologen, designers, foodstartups, filosofen en producenten kijken daarom naar nieuwe manieren om het verbouwen én consumeren van ons eten mogelijk te maken. Hun beste ideeën en producten zijn te zien in de nieuwe tentoonstelling Voedsel van morgen die van 10 juli t/m 6 oktober te bezoeken is in De Studio van NEMO Science Museum. De nieuwe locatie bevindt zich op het naastgelegen Marineterrein. 

EoF-21oktober-LisetvdLaan-7164.jpg

Ontwerp een toekomstgewas met de Future Food Formula-installatie van Chloé Rutzerveld


In de tentoonstelling Voedsel van morgen neemt NEMO Science Museum, in samenwerking met Next Nature Network, bezoekers mee op voedselreis. Aan de hand van de scenario’s plantaardig, dierlijk en functioneel voedsel krijgen bezoekers een kijkje in de toekomst van insecten, kweekvlees, GMO, Biotech, plantaardige alternatieven, alternatieve kweekmethoden, voedsel als medicijn en nieuwe sensorische voedselbeleving.

Food designer Chloé Rutzerveld, fellow bij Next Nature Network, stelde de tentoonstelling samen. Rutzerveld is zelf ontwerper van de Future Food Formula-installatie waarbij bezoekers een groeirecept kunnen maken om een toekomstgewas te ontwerpen. Er wordt verder samengewerkt met verschillende partijen uit binnen- en buitenland, waaronder filmmaker Matthijs Diederiks die een inkijkje geeft in de wereld van de functionele voedingsmiddelen waarop hij een jaar heeft geleefd en ontwerper Ira van Eelen, dochter van kweekvleesuitvinder Willem van Eelen, die in samenwerking met de universiteit van Bath laat zien hoe kweekvlees gemaakt wordt.


Facts:
Tentoonstelling: Voedsel van morgen

Wat: Neem aan de hand van de scenario's dierlijk, plantaardig en functioneel voedsel een kijkje op je bord van de toekomst.

Wanneer: 10 juli t/m 6 oktober 2019

Openingstijden: woensdag van 10.00-21.30 uur, donderdag tot en met zondag 10.00-17.30 uur, maandag en dinsdag gesloten. 

Locatie: De Studio van NEMO Science Museum op het Marineterrein, Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A, 1018 JA Amsterdam 

Prijs: €7,50. Gratis toegang op dezelfde dag met entreeticket NEMO Science Museum