CITY DINNER EINDHOVEN

An inspirational dinner in which industry-leading businesses, research institutes and schools meet
with the government to find ways to
form design - science - technology collaborations. 

> Conceptualization, design and organization of the second city dinner of Eindhoven


Commissioned by: Eurest,  High Tech Campus Eindhoven & Eindhoven municipality 2014
About: Sustainability - connecting people - facilitating a creative atmosphere for knowledge sharing and collaboration
           between people from different disciplines(Technology - Science - Design)


Fermented DIY rhubarb soda with rhubarb  from the
High Tech Campus garden 

Photo impression 

Appetizer. Seasonal Fig | Farm cheese | Honey and salad from the High Tech Campus garden

Dessert. Small cupcakes, chocolates. All ingredients are linked to the High Tech Campus, sustainablility measurements from Eurest and locally sourced ingrediënts. See the entire graph below! 

Table setting. Potato jar is one of the group symbols. Groups compete against each other in a sustainable food quiz 

Candles made f old, filtered cooking oil



Persbericht: Eindhoven, 26 september 2014 -

Gisteren vond het tweede Eindhovense ‘STADS’diner plaats in The Lounge op de High Tech Campus Eindhoven.

De gemeente Eindhoven, organiseert, samen met haar partners TU/e, High Tech Campus Eindhoven, Strijp-S (Trudo) en Design Academy Eindhoven, het ‘STADS’diner om de potentie van mogelijke verbindingen tussen deze gebieden voor onze regio te verkennen en bespreken. Prikkelende sprekers en een inspirerende omgeving waren ook nu weer het decor.

Food, Innovatie en Techniek
Deze avond kreeg een extra dimensie door de bijzondere invulling van het diner, verzorgd door Eurest in samenwerking met Chloé Rutzerveld. Deze jonge enthousiaste onderneemster heeft gestudeerd aan de TU/e, Industrial Design, en heeft zich gespecialiseerd in de totaal ontwikkeling tussen fooddesign, techniek en duurzaamheid.

Haar kleinschalige en persoonlijke aanpak heeft de medewerkers van Eurest geïnspireerd om zelf op een andere manier naar duurzaamheid te kijken en direct toe te passen. De visie van Collin Goedhart, Operationeel Manager Eurest op de High Tech Campus Eindhoven, heeft hiermee een gezicht gekregen. Hij wil eten en drinken op de slimste vierkante kilometer van Nederland, een meer innovatief en duurzaam karakter geven.

 

 

Toekomstige menukaart Eurest op High Tech  Campus Eindhoven

Ieder product/ieder gerecht is gerelateerd aan één van de duurzaamheidinitiatieven op de campus, zoals de groenten die verbouwd worden in de community garden door medewerkers van de campus. Daarnaast is er de samenwerking met lokale biologische bedrijven zoals Heyde Hoeve, Genneper Hoeve, Laarhoeve en de Groentekwekerij van de familie Oppers.

Het voor- en hoofdgerecht werden geserveerd op afbreekbaar servies. Alle gerechten waren voorzien van een label met uitleg over de producten en een duurzaamheidschema. Ook de productherkenning en productkennis van de aanwezigen werd getoetst in 3 quizrondes.

De tafelaankleding was duurzaam, sfeervol en bijzonder door de planten uit de eigen Community Garden, uitleg over de tafelwaters en de zelfgemaakte kaarsen van frituurvet.  Dit initiatief is een doorkijk en een eerste aanzet naar de toekomst; Collin Goedhart geeft aan dat er in 2018 insecten op de menukaart van de High Tech Campus Eindhoven staan.